En kvart med Cady möt Emma

En kvart med Cady möt Emma

Här kommer del två av vår bloggserie ”En kvart med Cady”. I dessa lär ni känna vi som arbetar på Cady och hjälper till med att stödja våra elever under deras studietid.

Denna gång har vi pratat med vår kunniga yrkeslärare Emma som har hand om utbildningarna och kurserna inom vård och omsorg. Dessa inkluderar bl.a. vårdbiträde, kompetenskurser för undersköterska och även våra nyaste utbildningar till boendestödjare inriktning psykiatri och aktivitetspedagog inom äldreomsorgen.

En kvart med Cady – möt Emma, yrkeslärare inom vård och omsorg

Vid det första mötet med Emma får man ett intryck av en väldigt glad, positiv och öppen kvinna. Hon utstrålar kompetens när hon pratar om hennes arbetslivserfarenheter vilka har lett henne till att vara en yrkeslärare hos Cady Training Academy.

En glad kvinna med många års erfarenhet

Emma är undersköterska i grund och botten med 25-års erfarenhet inom vård och omsorg. Under dessa år hann hon arbeta på många olika arbetsplatser och med olika grupper inom till exempel hemtjänsten, äldreomsorgen och den psykiatriska vården. De breda och gedigna kompetenserna som hon har fått inom inom vård och omsorg har hon tagit med sig och fått mycket nytta av i sin roll som yrkeslärare.

Hon trivdes väldigt bra med både de sociala träffarna med patienterna och kollegorna samt möjligheten till att hjälpa andra under sina dagliga uppgifter som undersköterska.

”Vad jag gillade med yrket var den sociala biten och jag ville hjälpa människor leva ett så normalt liv som möjligt. Att jag kunde se den friska hos varje individ var väldigt viktigt. Om till exempel ”Agneta” på 90 år ville smöra sitt bröd skulle hon få kunna göra det utan att man stressade henne eller tog över för henne även om det blev lite kladdigt eller tog tid. Jag visste att hon behövde göra det för att hon skulle kunna bibehålla kunskapen och jag ville främja det som hon kunde. Detta är det salutogena förhållningssättet som jag jobbar utifrån då och nu.”

Det hon menar är att oavsett vad man har för förutsättningar ska varje individ kunna göra det som får dem att må bra och lägga fokus på det som funkar.

Driven av att hjälpa andra

Samtidigt som Emma arbetade inom vården jobbade hon även med sin man som egenföretagare i deras butik i 10 år. Det sociala mötet med kunderna samt att kunna stödja och hjälpa sin man uppnå hans vision om att driva butiken var väldigt givande för henne.

”Jag jobbade dygnet runt under den tiden. Men jag gjorde det för att jag ville hjälpa människor samtidigt som jag stöttade min man och vår familj.”

Denna driv känner man när man träffar eller pratar med Emma. Att hon finns där för att hjälpa både sina elever och kollegor. Hon är även väldigt lättsam och lyhörd vilket är en stor fördel i hennes stödjande roll som yrkeslärare.

”Jag brinner verkligen för att dela med mig av min kompetens och erfarenheter. Det är viktigt att ha sunt förnuft och ett öppet synsätt.”

Ett brinnande intresse för skapande och utveckling

Bakom denna glada exteriören ligger en händig fixare som älskar även inredning.

”Jag tycker att det är roligt med att lägga golv, måla, tapetsera eller skruva på altan. Jag är den händiga personen i mitt hushåll.”

Denna hands-on attityd sprider sig även till hennes tjänst hos Cady. Hon gillar utveckling och brinner för det. Och det är just därför Emma sökte tjänsten som yrkeslärare hos Cady när tillfället uppstod. Att jobba inom en skola var ett helt nytt område för henne och hon är väldigt glad att ha tagit det steget. Hennes tjänst innebär ett nytt forum för att hon ska kunna dela med sig av sina gedigna erfarenheter och kunskaper.

”Hela konceptet var utanför min vanliga comfort zone. Jag hade ju jobbat så länge inom vården och det var alltid bekvämt. Jag visste vad jag skulle göra. Men jag ville utvecklas och vågade ta steget utanför för att göra det. Min tjänst hos Cady ger mig möjligheten att utforska nya områden och möjligheter för utveckling.”

Emma har jobbat hos Cady sedan februari 2021 och under denna tid har hon fått dela med sig mycket av sina erfarenheter för att gynna elevernas utveckling.

Det bästa med att vara yrkeslärare

Det bästa med att ha gått från att arbetet inom vård och omsorg till att jobba som yrkeslärare är möjligheten att kunna hjälpa så många lära sig.

”Att dela med min kunskap och yrkeslivserfarenheter för att peppa eleverna att nå sina mål i sina utbildningar på bästa möjliga sätt är det bästa med min roll som yrkeslärare.”

Men den allra roligaste med sin roll är att eleverna tar till sig feedback och lär sig av det man erbjuder tycker Emma.

”Det är så roligt att de visar sig att de har lärt sig och använder vad de har lärt för att koppla ihop det till sina egna erfarenheter. Vilket ger en djupare förståelse på vad man har lärt.”

Hur framtiden ser ut

Då hon även brinner för utveckling tycker hon att det är otroligt viktigt och roligt att få vara delaktig i företagets utveckling och strävan mot högre höjder.

Emma tycker att framtiden både för sig själv som yrkeslärare och även Cady som företag ser mycket spännande ut. En av hennes framtidsvisioner är att få kunna träffa eleverna mer digitalt eller även i fysiska klassrumsundervisningar.

”Alla som jobbar hos Cady bidrar med utveckling och idéer för att vi ska kunna expandera och nå ut till flera instanser. Vi samarbetar för att hitta och bibehålla det som gör oss exceptionella mot alla andra och förblir attraktiv som skola.”

Detta ger Cady stora möjligheter att fortsätta utvecklas som ledare inom distansutbildningar och kurser på marknaden och inom utbildningsbranschen tycker Emma.

Utbildningar och kurser inom vård och omsorg

Vill du läsa mer om de distansutbildningarna och kurser som Emma har hand om? Kika här!

Distansutbildningar inom vård och omsorg

Kompetenskurser för undersköterska

Håll gärna utkik efter flera blogginlägg i serien ”En kvart med Cady” där du får träffa flera av de kollegorna som arbetar med Emma på Cady Training Academy.