Ana Maria läste och blev anställd som tandsköterska

Ana Maria läste och blev anställd som tandsköterska

Ana Maria Bild 800x800

Ana Maria är 24 år och kommer ursprungligen från Makedonien. Hon flyttade med sin familj till Sverige i 2016 och därefter utbildade hon sig till undersköterska samt fysioterapeut. Efter att ha arbetat några år som undersköterska insåg hon att det var dags att omskola sig och då valde hon att bli tandsköterska, ett yrke som hon brinner för.

Ana Maria brinner för ett socialt arbete med människor

Ana Maria är en väldigt glad och positiv tjej med mycket härlig energi. Hon gillar också att ha kontakt med andra människor och trivs allra bäst i en social miljö. Hon visar att med sin vilja och driv kommer man långt och det syns!

Jag vill jobba med ett socialt jobb där jag kan hjälpa människor och har alltid haft ett intresse för tänder.

Med dessa intressen tyckte Ana Maria att ett arbete som tandsköterska skulle passa henne utmärkt. Då undersökte hon vilka alternativ hon hade för att kunna nå hennes mål om att bli tandsköterska och det var främst genom att utbilda sig.

Utbildning är en nyckel som öppnar upp fler dörrar. Jag är ung och smart som vill uppnå stora mål i livet. Jag vill hjälpa andra människor med ett leende på läpparna.

Vägen Ana Maria tog för att hitta sin utbildning

När Ana Maria hade bestämt sig för att läsa till tandsköterska så forskade hon på nätet och fick syn på Cadys hemsida. Hon tvekade inte när hon insåg att upplägget om att studera på distans i sin egen takt passade henne perfekt. Genom att ha läste alla recessioner från tidigare elever fick hon en positiv bild av Cady och valde att anmäla sig till utbildningen.

 Jag tittade runt efter utbildningar, som t.ex. tandhygienist men hamnade på reservlista och ville inte vänta i några månader. Istället så hittade jag Cady och upplägget passade mig perfekt!

Det som också fångade hennes intresse var att hon kunde jobba samtidigt eller läsa när hon var utomlands vilket var ett stort plus och gav Ana Maria en enorm frihet under sina studier. Hon kunde anpassa hennes studier till sin livssituation oavsett hur den ändrades under tiden hon läste.

Det slutade med att jag läste klart utbildningen på mindre än 1 år och kunde bo utomlands under tiden jag studerade.

Nöjd med sin praktik

I utbildningen ingick det praktik så att Ana Maria kunde få träna på arbetsuppgifterna som en tandsköterska gör. Hon hade tidigare kunskaper inom vården och när hon gjorde praktiken kände hon sig ännu mer övertygad om att hon hade valt rätt utbildning.

Hon tyckte att praktiken var mycket lärorik och gav henne viktiga praktiska redskap för att kunna söka sig vidare till en tjänst som tandsköterska.

Direkt efter sin praktik fick Ana Maria jobb

Ana Maria beskriver att hon ryser när hon börja tänka på hur allt har gått så bra enligt sin planering. I mitten av sin praktik började Ana Maria söka jobb. Det tog inte länge innan hon blev kallad på intervju och därefter blev hon erbjuden ett jobb.

Ana Maria slutförda praktiken och började jobba direkt därefter. Hon blev anställd som tandsköterska på Happidents klinik i Limhamn, Malmö där hon trivs väldigt bra i sin roll.

Jag älskar min utbildning och är så glad! När jag går till jobbet varje dag stormtrivs jag, verkligen en fantastisk känsla. Jag är en stolt tandsköterska!

Ana Marias tips och råd till blivande elever

Cady är en seriös skola där man får både stöd och hjälp samt lärorikt material genom utbildningens gång. Kommunikationen mellan henne och lärare samt skolans andra personal funkade väldigt bra. Om hon hade funderingar eller frågor kunde hon alltid höra av sig till sin lärare. Utöver telefontider och mejl så hade hon även möjlighet att kunna vara med på deras studiestuga, ett online webbinarium där man kan ställa frågor till sin lärare samt vara delaktig med andra studenter.

 

Ni kommer inte ångra er och det är aldrig för sent att börja studera. Följ era drömmar, om jag kan så kan du med! Jag vill tacka Cady för ni har gett mig möjlighet att följa mina drömmar och hoppas detta inspirera fler av er där ute som funderar på att studera.

Ana Maria är så nöjd med sin utbildning och erfarenhet av Cady att hon ger sin rekommendation till alla som vill läsa och bli tandsköterska. Dessutom är det en utbildning som verkligen leder till jobb, vilket Ana Maria påvisar.

Jag rekommenderar alla att läsa på Cady!

Om Cadys distansutbildning till tandsköterska

Att läsa till tandsköterska på distans hos Cady innebär flexibla och anpassningsbara studier vilket Ana Maria har uppskattat under sin lästid. Hon kunde vara färdigutbildad mycket snabbare än den motsvarande 2 år vilket gav henne möjligheten att kunna söka jobb och börja arbete med det hon brinner för.

Delkurser som ingår i utbildningen till tandsköterska

 • Psykologi
 • Psykiatri
 • Etik och människors livsvillkor
 • Hälsopedagogik
 • Kommunikation
 • Administration och organisation
 • Material och miljö
 • Teamtandvård
 • Vårdhygien och smittskydd
 • Anatomi, anestesi och farmakologi
 • Munhålans och tändernas anatomi och skador
 • Odontologi och odontologisk radiologi
 • Oral hälsa och Motiverande samtal (MI)

Utbildningen har löpande starter vilket innebär att man kan börja läsa när man själv vill. Då behöver man inte vänta på någon terminsstart eller andra fasta datum. När man börjar utbildningen blir man tilldelad sin egen yrkeslärare som ger pedagogiskt stöd under utbildningens gång.

Vid utbildningens avslut får man ett diplom och yrkesutbildningsbevis som visar att man har gått genom utbildningen med godkänt resultat. Då blir man utbildad tandsköterska och söka jobb som det, precis som Ana Maria gjorde.

Är du nyfiken på Cadys distansutbildning till tandsköterska? Läs mer om den här!