Matina är redo för nya HR utmaningar

Matina är redo för nya HR utmaningar

Matina Z.

Matina läste Cadys distansutbildning till HR-specialist och nu är hon redo för nya HR utmaningar. Efter hennes utbildning är hon väldigt positiv till en framtid inom yrket och ser framemot att utveckla branschen.

Detta hade hon att säga om sin utbildning hos Cady!

”Utbildningen är bred och man får den kompetensen till att kunna välja att arbeta inom alla HR områden.

Personligen så är mitt mål i nuet är att arbeta som rekryterare och få chansen till att utveckla nya teknologier och arbetsformer. Jag känner att jag, efter avslutad utbildning som diplomerad och yrkesberättigad HR specialist på Cady Training Academy med säkerhet är redo för att komma ut i arbetslivet och anta nya utmaningar inom alla HR områden.

Utbildningen är flexibelt med individuell studietid på distans som kräver disciplin och man får även tid över till att jobba samtidigt. Jag tycker att ett bra alternativ är att ansöka som studerande HR medarbetare då man har chansen att redan under studietiden arbeta inom HR och även använda sig utav arbetsplatsen till att praktisera/LIA.

Mentorerna stöttar en, återkopplar blixtsnabbt och ger betydelsefull och givande feedback. Man blir motiverad till att fortsätta studera och inte ge upp. Kurslitteraturen ingår i priset och innehållet är fantastiskt bra.

I Stockholm finns det gott om arbetsplatser inom olika HR områden och jag personligen fick flera chanser till arbetsintervjuer under min studietid. Vill man så kan man men och det gäller att söka på egen hand!

Det enda som krävs egentligen är tillgång till egen dator, internetåtkomst och god självkännedom för att erhålla sitt diplom och lyckas till att bli yrkesberättigad, dvs. med andra få en andra chans i arbetslivet och sin dröm uppfylld.

Angående plattformen är väl strukturerad och väldigt lätt att hantera.”

Om utbildningen

Utbildningen till HR-specialist sker helt på distans och innehållet motsvarar en 2½-årig yrkesutbildning. Du påverkar själv din studietid och läser i din takt.

Hos oss kan du börja när du vill då våra yrkesutbildningar har inga fasta startdatum som innebär att du behöver inte vänta för terminsstart eller liknande för att påbörja vägen mot ditt drömyrke. Du läser även helt i din egen takt och du kan variera din takt fritt under utbildningen. Hela utbildningen behöver bara vara klart inom maxtiden på fem år.

Målet är att du efter avslutad utbildning har tillägnat dig följande kunskaper och verktyg så att du med säkerhet kan hantera arbetet som HR-specialist:

 • Arbeta med personaladministrativa och ledarskapsuppgifter samt organisationsutveckling nationellt och internationellt med hänsyn till kulturens betydelse för företagande.
 • Utvärdera sitt arbete och resultat ur ekonomiskt, personaladministrativt, personalrättsligt och ledarskapsperspektiv med hänsyn till existerande lagar.

I utbildningen ingår:

 • Kommunikation (bemötande internt/externt)
 • Service (god service, kundbemötande)
 • Administration (olika administrativa områden, privata företag/offentlig förvaltning)
 • Personaladministration (anställning, arbetsrätt m.m.)
 • Företagsekonomi (ekonomiska perspektiv på företagande)
 • IT
 • Affärsutveckling & ledarskap
 • Entreprenörskap & företagande (företagets villkor, att tänka som en entreprenör)
 • Inköp (inköp, försäljning, ekonomi)
 • Affärskommunikation
 • Etik (etiska principer på arbetsplatsen)
 • Affärsjuridik & arbetsrätt
 • Rekrytering & omställning (anställning, rehabilitering, uppsägning, arbetsrätt, det svåra samtalet)
 • Organisation & ledarskap
 • Praktik i 6 – 8 veckor
 • Slutarbete

Validera dina kunskaper

Om du har tidigare arbetat eller läst så kanske har du även relevanta erfarenheter som kan räknas in. Är detta fallet kan du alltid skicka in en ansökan om validering av delkurser eller praktiken vilket innebär att du behöver inte läsa om det som blir godkänt och utbildningens tiden blir kortare. Tänk på att skicka in din ansökan innan du anmäler dig till utbildningen för att vi ska kunna dra av eventuella litteraturkostnader för godkända delkurser.

Praktiken går att validera innan eller under utbildningen och det krävs endast ett arbetsgivarintyg som talar om bland annat vilka relevanta arbetsuppgifter du har haft och hur länge du har arbetat med dem. När vår valideringsavdelning har gjort sin bedömning så kommer de att återkomma till dig med mer information om du behöver göra en praktikperiod. Om du behöver göra en säger de även hur länge den ska vara.

Din egen mentor stöter dig

Under utbildningen har du din egen mentor som hjälper dig. Du kan alltid bolla idéer, ställa frågor om till exempel uppgifter, få tips och råd och de kan även hjälpa med elevcoachning om du skulle önska det. Du bestämmer hur mycket hjälp du vill ha.

Gör som Matina och börja steget mot din framtid redan nu!

Läs mer om Cadys HR-specialistutbildning här.