Vård och omsorg / hälsa

Vill du hjälpa och stödja dina människor på olika sätt? Läs en distansutbildning inom vård och omsorg / hälsa! Här kan du se vårt utbud av utbildningar i denna kategori.


vård och omsorg / hälsa Aktivitetspedagog inom äldreomsorgen 1200x630

Aktivitetspedagog inom äldreomsorgen

Bli aktivitetspedagog inom äldreomsorgen och engagera äldre människor med olika typer av aktiviteter! I denna utbildning får du kunskap om att planera och leda inspirerande aktiviteter för äldre människor. Det kan vara allt ifrån gymnastikpass och promenader till trevliga fikastunder.


vård och omsorg / hälsa Apotekstekniker 1200x630

Apotekstekniker

Vill din arbetsgivare utbilda dig till apotekstekniker? Då kan du läsa vår utbildning som ger dig viktiga kunskaper och kompetenser för att kunna vägleda kunder inom egenvårdsprodukterna, hantera recept, sälja och ta hand om de varorna som tillhör apoteket.


Boendestödjare

Boendestödjare inr. psykiatri

Ett arbete som boendestödjare inriktning psykiatri utgår ifrån att hjälpa och stödja människor som har olika typer av psykiatriska funktionsvariationer. Du arbetar oftast i brukarens eget hem och utifrån det beviljade stödet samt behov. Det är ett givande arbete och i vår utbildning får du de kunskaper som du behöver.


Optikerassistent 2021 1200x630

Optikerassistent

Om du gillar mode och mycket kundkontakt samt är händig och en problemlösare så är ett arbete som optikerassistent för dig. I vår utbildning får du kunskaper och kompetenser för att jobba inom optikerbutiker och hjälpa kunder välj bågar, ge skötselråd, utför enklare undersökningar och de andra uppgifterna som ingår i ett arbete som optikerassistent.


Personlig assistent 2020 1200x630

Personlig assistent

Som personlig assistent är du den viktiga personen som hjälper och stödjer människor som har olika typer av funktionsvariationer. Detta så att de kan klara av sitt vardagliga liv och även leva ett så självständigt liv som möjligt. För att kunna ge bästa stödet är det viktigt att ha kunskap och den får du i denna utbildning.


vård och omsorg / hälsa Stödassistent 2022 1200x630

Stödassistent

Vill du jobba med människor som har olika typer av fysiska och även psykiska funktionsvariationer? Utbilda dig till stödassistent! Med kunskap från denna utbildning kan du således hjälpa och stödja dessa människor på bästa sättet utifrån deras beviljade stöd.


Tandsköterska 2020 1200x630

Tandsköterska

Det finns stora behov av tandsköterskor runt om i landet. För dig som har en utbildning till det får du goda jobbmöjligheter och är mer attraktiv på arbetsmarknaden. I vår utbildning får du kompetens att arbeta som tandsköterska där du ingår i tandvårdsteam, hjälper tandläkaren och även patienterna samt utför administrativa uppgifter.


vård och omsorg / hälsa Vårdbiträde 2020 1200x630

Vårdbiträde

Att jobba med äldre människor är ett givande arbete. När du jobbar som vårdbiträde är du deras stöd och hjälper till med dagliga sysslingar såsom matförberedning, hygieniska skötseln och mer. Du är även en viktig social kontakt för dem som ger de en guldkant på dagen. I vår utbildning får du de kompetenser du behöver när du jobbar som vårdbiträde.


Distansutbildningar 1200x630

Andra distansutbildningar

Är du intresserad av att läsa en utbildning i ett annat yrkesområde än vård och omsorg / hälsa? Kolla hela vårt utbud! Vi erbjuder utbildningar inom flera andra områden såsom social omsorg, beteendevetskap, organisation och ledarskap samt fastighet och bygg.


Distanskurser

Distanskurser

Önskar du få kompetensutveckling som du kan använda i ditt arbetsliv? Läs en av våra distanskurser! Då kan du få just den kompetens som du behöver för att ta dig till nästa nivå i ditt arbetsliv. Välj bland flera olika yrkesområden såsom social omsorg, vård och omsorg samt organisation och ledarskap.