Vårdbiträde NY!

Det privata alternativet!

 • Brinner du för att ta hand om och hjälpa människor?
 • Har du en stor empati för dina medmänniskor?
 • Är du en noggrann och strukturerad person?

Som vårdbiträde arbetar du t.ex. inom äldreomsorg, hemtjänst eller på sjukhus. Grunden till arbetet är omvårdnad av människor som är sjuka eller behöver hjälp och stöd av andra anledningar. Det ligger mycket fokus på att ge sina brukare/patienter praktiskt stöd i sina dagliga rutiner för att de ska leva ett så självständigt liv som möjligt.

Arbetsuppgifter kan röra sig om bl.a. att hjälpa till med skötsel av personlig hygien, matförberedning, utföra hälsokontroll och bevaka hälsotillstånd, engagera sig i fysiska aktiviteter såsom promenader m.m. Vårdbiträde liknar undersköterska och främsta skillnaden är att en undersköterska hjälper även till med de medicinska sysslorna genom delegering.

P.g.a. de stora bristerna inom vårdyrken är framtidsutsikterna för vårdbiträde mycket goda både kort- och långsiktigt.


Utbildningens mål

Målet är att du efter avslutad utbildning har tillägnat dig följande kunskaper och verktyg så att du med säkerhet kan hantera arbetet som vårdbiträde:

 • Bemöta, kommunicera och samarbeta med patienter och brukare med respekt för den enskilda individens förutsättningar och behov.
 • Anpassa vårdrutiner och -behov individuellt efter varje brukares/patients växlande behov.

Fakta om utbildningen

 • Innehållet motsvarar en 1-årig yrkesutbildning men du påverkar din studietid! Det är möjligt att halvera utbildningstiden om du t.ex. läser 100% utan lov samt har god studievana/disciplin. Faktiska studietiden är individuell och beror på din lästakt m.m.
 • Denna utbildning är på distans utan fysiska träffar.  Du kan även jobba samtidigt som du läser hos oss då du lägger upp din studieplan själv och kan läsa dygnet runt!
 • Obligatoriska live webbinarier ingår. Det finns 3 webbinarier under hela utbildningstiden och du bokar själv in tiderna när det passar dig bäst enligt vårt rullande schema.
 • Du väljer själv ditt startdatum.
 • Praktik ingår och kan valideras delvis eller helt. Längden är vanligtvis 6 – 8 veckor och är beroende på ev. validering av dina tidigare erfarenheter (längre praktik kan förekomma vid behov för att kunna uppnå praktikens mål). Upplägget är flexibelt enligt dina och arbetsgivarens önskemål.
 • Du kan validera ämnen du har tidigare läst samt praktik. Klicka här för att läsa våra valideringsrutiner. 
 • All kurslitteratur ingår. Vissa är interaktiva online-böcker och kan bytas till fysiska böcker mot självkostnadspriset.
 • Utbildningen vänder sig till både privatpersoner och organisationer.
 • Denna utbildning är ej CSN-berättigad.
 • Kompetensbevis erhålls efter avslutad utbildning. 

Läs mer om vårt upplägg och hur du börjar hos oss nedan under “Så här går det till”!


Klicka här för svar på de vanligaste frågorna om våra utbildningar.

Antagningskrav

För att få delta i utbildningen krävs följande:

Du ska vara 18 år fyllda. (Eller med vårdnadshavares samtycke till utbildning av minderårig.) 

Du ska ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Du ska ha god självkännedom och ett lugnt förhållningssätt. 

Du ska ha normal datorvana. 

Du måste ha dator- och internetåtkomst för att kunna studera. 

Du ska kunna öppna och hantera filer i Word, Excel, Powerpoint samt PDF.

Om du saknar någon av antagningskraven klicka här för att läsa om hur du kan bli behörig genom reell kompetens!


Kursplan/Pris

 • Psykologi
 • Psykiatri
 • Specialpedagogik
 • Etik & människans livsvillkor
 • Vård och omsorg
 • Hälsopedagogik
 • Medicinsk grundkurs
 • Praktik (eleven ansvarar själv för att finna praktikplats)
 • Slutarbete

*Tänk på att kontrollera att du är fullständigt vaccinerad innan du går ut på din praktikperiod. (OBS! Cady står ej för denna kostnad och den ingår inte i utbildningskostnaden.)


Pris: 11 900 kr inkl. moms (all kurslitteratur ingår)

Önskar du delbetala din utbildning? Läs mer här om hur det går till!

Ansök om ett Human Konto för delbetalning här!


Så här går det till!

Är du intresserad av våra utbildningar och undrar hur du går till väga? Här kommer några steg att följa samt bra information inför din anmälan och studietid hos oss!

 1. Kontrollera din behörighet

  Du ska själv kontrollera att du uppfyller samtliga antagningskrav innan du anmäler dig.

  Om du uppfyller dessa är du behörig att läsa utbildningen och du behöver inte skicka in dina betyg/intyg till oss.  I anmälningsformuläret intygar du att du är behörig och du blir då automatisk antagen.

  Om du inte uppfyller dessa (t.ex. om du saknar något betyg) kan vi bedöma dig som behörig mot inskickad intyg/personligt brev om du har s.k. reell kompetens genom t.ex. arbetslivserfarenhet.  Klicka här för att läsa mer om behörighet.

 2. Validera?

  Har du tidigare läst någon av delkurserna som ingår i utbildningen? Då kan du validera dem hos oss INNAN du anmäler dig!

  Du kan även validera praktiken delvis eller helt om du har relevanta erfarenheter och detta kan göras innan eller efter utbildningsstart då det inte påverkar kursavgiften.

  Klicka här för att komma till våra valideringsrutiner.

 3. Bestäm när du vill börja

  Du kan börja läsa precis när det passar dig bäst då våra distansutbildningar inte har några fasta startdatum. Du väljer själv ditt önskade startdatum och kan anmäla dig alla dagar året om. Ditt första live webbinarium bokas vid närmaste passande tillfället intill utbildningsstart.

  Vi startar nya elever löpande på helgfria veckodagar och vid omgående start kan du börja läsa tidigast efter att betalning av fakturan är oss tillhanda, se mer nedan.

 4. Anmäl dig till utbildningen

  OBS! Anmälan är bindande och görs endast via vår hemsida. Innan du skickar in din anmälan ska du kontrollera själv att du uppfyller antagningskraven samt att eventuell validering är godkänd.

 5. Betala fakturan

  Efter inskickad anmälan får du en bekräftelse via e-post på att du är antagen. Vi e-postar sedan separat en faktura inom ett par arbetsdagar (håll koll på din skräppost om du inte ser den i inkorgen). Fakturan ska vara betald före utbildningsstart (bankgiro, Swish) eller genom delbetalning via Human Finans (se mer nedan).

  Räkna med ca. två/tre bankdagar efter att betalningen är utförd tills du får inloggningsuppgifter samt litteraturinformation via mail och kan börja studera.

  Delbetala?
  Vi erbjuder delbetalningsmöjligheter i samarbete med Human Finans. Du kan ansöka om ett Human Konto innan eller efter du har anmält dig till utbildningen. Klicka här för att läsa mer om delbetalning.

 6. Börja läsa i din takt

  Du har tillgång till lärplattformen dygnet runt samt mentor och supportfunktioner vardagar under hela din studietid hos oss via e-post eller telefon.

  Som elev deltar du aktivt i de live webbinarier som ingår i utbildningen där du bl.a. får information och gör muntliga redovisningar till våra mentorer. Det finns 3 webbinarier under hela utbildningstiden och du bokar själv in tiderna till dessa. Du kan koppla upp dig både på mobilen och datorn så länge du har en webbkamera.

  Du läser helt i din egen takt och studietiden påverkar du själv! Du behöver inte bestämma den i förväg och med vårt flexibla upplägg kan du även variera ditt tempo under studietiden. Vi har inga minimi- eller maximigränser så länge du jobbar aktivt och gör regelbundna inlämningar enligt din lästakt.

  Gällande studietiden är det vårt innehåll i utbildningen som är värderat. Varje elev läser väldigt olika beroende på studievana, disciplin, hur mycket man läser per dag m.m. samt att en fysisk skola har många lov (t.ex. jul, påsk m.m.) där timplanen oftast inte ligger på 40 timmar/vecka. Om du väljer att t.ex. läsa på 100% och utan lov samt har god studievana/disciplin är det möjligt att kunna halvera utbildningstiden.

 7. Praktik

  Praktik är en viktig del av utbildningen som hjälper till att förbereda dig inför arbetslivet och skapa viktiga kontakter med branschen.

  Praktikens längd är vanligtvis 6 – 8 veckor och är även beroende på hur mycket du kan validera enligt dina tidigare erfarenheter som är relevanta till utbildningen. Längre praktiktid kan även förekomma vid behov för att kunna uppfylla praktikens mål.  Klicka här för att läsa våra valideringsrutiner.

  Platsen hittar du själv och kan vara din arbetsplats om dina arbetsuppgifter är relevanta till utbildningen.  Praktiken går även att skräddarsy efter dina och arbetsgivarens önskemål, t.ex. 50% över en längre period, på kvällar, helger m.m.

 8. När du har läst klart

  Denna utbildning ger kompetensbevis. För att erhålla denna krävs det att du har fått godkänt i samtliga arbetsmoment, genomfört och fått praktiken godkänd samt att utbildningen är betald till fullo. Vid delbetalning genom Human Finans behöver inte du ha betalat färdigt för att erhålla bevis/diplom.

  Observera att våra yrkesutbildningar inte ger betyg utan ger G/IG (godkänd eller inte godkänd). Om du vill erhålla officiellt betyg, måste du själv pröva dina kunskaper mot betyg hos din kommun. Funderar du på vad de olika arbetsgivarna i ditt område har för krav för att få arbete?  Kolla gärna direkt med dem!


 Anmäl dig redan idag!

Har du läst all information och bestämt att denna utbildning är för dig?


Frågor? Funderingar?

Du är välkommen att kontakta oss och ställa dina frågor kring utbildningen innan du anmäler dig!

Namn

E-postadress

Ämne

Meddelande