Tandsköterska

Det privata alternativet!

 • Vill du arbeta inom tandvården, ha mycket patientkontakt och ett stimulerande arbete?
 • Vill du arbeta med människor?
 • Är du vård- och serviceinriktad med god empatisk förmåga?
 • Gillar du att administrera och ligga steget före?

Läs då till tandsköterska – ett arbete med med mycket goda framtidsutsikter!

Att arbeta som tandsköterska är ett omväxlande arbete med mycket patientkontakt. Tycker du att det är stimulerande att arbeta med människor, är serviceinriktad, har en empatisk och pedagogisk förmåga kan detta vara yrkesrollen för dig.

Som tandsköterska arbetar du ofta i ett vårdteam med främst tandläkare och tandhygienist. Under utbildningen får du bl.a. lära dig att assistera tandläkare, ta röntgenbilder, hantera material ur ett miljö- och hälsosäkert perspektiv, arbeta med förebyggande tandvård samt utföra administrativa uppgifter som t.ex. receptionsarbete.


OBS!  Innan du kan anmäla dig till utbildningen måste du ha hittat en praktikplats!

Praktikplatsens namn och kontaktuppgifter måste uppges vid utbildningsanmälan.

För att hjälpa dig hitta en praktikplats har vi skapat ett dokument som du kan ta med dig eller e-posta till blivande handledare.

Här finns dokumentet med information till praktikplatsen att ladda ner.

Läs mer om praktiken nedan under “Så här går det till!”


Utbildningens mål

Målet är att du efter avslutad utbildning har tillägnat dig kunskaper och verktyg så att du med säkerhet kan hantera arbetet som tandsköterska.


Fakta om utbildningen

Anmälan stänger 2018-12-31.  Vid anmälan efter detta datum gäller 2019s nya upplägg inklusive webbinarier.  Läs mer här.

Du väljer själv startdatum och det kan vara under 2019!  Våra heldistansutbildningar har inga fasta startdatum och vi startar nya elever löpande på helgfria veckodagar.

Innehållet i utbildningen motsvarar en 2-årig yrkesutbildning men det är du som påverkar studietiden! Faktiska studietiden är individuell och beror på din lästakt m.m. Läs mer nedan under “Så här går det till”.

Denna utbildning är helt på distans utan några fysiska träffar.

Praktik ingår i utbildningen.  Läs mer nedan under “Så här går det till”.

All kurslitteratur ingår i priset. Många av böckerna är interaktiva online-böcker och du kan byta de online-böcker som ingår i utbildningskostnaden till fysiska mot självkostnadspris på ca 350 – 500 kr/st (kan ej delbetalas).

Utbildningen vänder sig till både privatpersoner och organisationer.

OBS! Denna utbildning är inte CSN-berättigad.

Klicka här för svar på de vanligaste frågorna om våra utbildningar.

Antagningskrav

För att få delta i utbildningen krävs följande:

Lägst godkänt betyg i:

Svenska A / Svenska 1 / Svenska som andra språk A / Svenska som andraspråk 1 (eller motsvarande).

Engelska A / Engelska 5 eller motsvarande.

Matematik A / Matematik 1a/1b/1c eller motsvarande.

Du ska vara 18 år fyllda. (Eller med vårdnadshavares samtycke till utbildning av minderårig.) 

Du ska ha god självkännedom.

Du ska vara lyhörd och serviceinriktad med social kompetens.

Du måste ha dator- och internetåtkomst för att kunna studera.

Du ska kunna öppna och hantera filer i Word, Excel, Powerpoint samt PDF.

Saknar du någon av ovanstående behörighetskrav?  Läs mer här!


Kursplan/Pris

 • Psykologi
 • Psykiatri
 • Hälsopedagogik
 • Kommunikation
 • Etik
 • Administration och organisation
 • Lärande i arbete (praktik) 1, fyra veckor
 • Anatomi, anestesi och farmakologi
 • Material och miljö
 • Munhålans och tändernas anatomi
 • Odontologi 1
 • Odontologi 2
 • Lärande i arbete (praktik) 2, fyra veckor
 • Oral hälsa 1
 • Oral hälsa 2
 • Teamtandvård
 • Vårdhygien och smittskydd
 • Lärande i arbete (praktik) 3, fyra veckor
 • Slutarbete
 • Om praktiken*: Eleven ansvarar för att hitta sin praktikplats och praktiken är totalt 12 veckor.

*Tänk på att kontrollera att du är fullständigt vaccinerad innan du går ut på din praktikperiod. (OBS! Cady står ej för denna kostnad och den ingår inte i utbildningskostnaden.)


Pris: 26 900 kr inkl. moms (all kurslitteratur ingår)

Önskar du delbetala din utbildning? Läs mer här om hur det går till!

Ansök om ett Human Konto för delbetalning här!


Så här går det till!

Är du intresserad av våra utbildningar och undrar hur du går till väga? Här kommer några steg att följa samt bra information inför din anmälan och studietid hos oss!

 1. Praktik

  Innan du kan anmäla dig till tandsköterskeutbildningen måste du hittat en praktikplats!

  Praktiken är totalt 12 veckor och uppdelad i tre olika moment som börjar redan tidigt i utbildningen. Därför är det viktigt att du har fått en praktikplats innan du anmäler dig. Platsen hittar du själv och praktikplatsens namn och kontaktuppgifter måste uppges vid utbildningsanmälan. Vi har även skapat nedan informativa dokument som du kan ta med dig när du söker en praktikplats.

  Här finns dokumentet information till praktik tandsköterska.

  Praktiken går även att validera och detta skall göras innan du anmäler dig. Det krävs ett intyg/arbetsgivarintyg om att du arbetar eller har arbetet inom det området som du skall utbilda dig inom.

  OBS!  Tänk på att kontrollera att du är fullständigt vaccinerad innan du går ut på din praktikperiod (Cady står ej för denna kostnad och den ingår inte i utbildningskostnaden).

 2. Validera

  Har du tidigare läst någon av delkurserna som ingår i utbildningen? Då kan du validera dem hos oss! Klicka här för att komma till våra valideringsrutiner.

  OBS! Validering av enstaka kurser och/eller praktik måste godkännas INNAN du anmäler dig till utbildningen.

 3. Bestäm när du vill börja

  Du väljer själv ditt önskade startdatum och det kan även vara under 2019.  Våra heldistansutbildningar har inte några fasta startdatum.

  Vi startar nya elever löpande på helgfria veckodagar och vid omgående start kan du börja läsa tidigast efter att betalning av fakturan är oss tillhanda, se mer nedan.

 4. Anmäl dig till utbildningen

  Anmälan stänger 2018-12-31. Du anmäler dig genom att klicka på anmälningsknappen nedan.  Vid anmälan efter detta datum gäller 2019s nya upplägg inklusive webbinarier.  Läs mer här

  OBS! Anmälan är bindande och görs endast via vår hemsida. Innan du skickar in din anmälan ska du kontrollera själv att du uppfyller antagningskraven samt att eventuell validering är godkänd.

 5. Betala fakturan

  Efter inskickad anmälan får du en inbjudan till utbildningen via e-post. Vi e-postar sedan separat en faktura inom ett par arbetsdagar (håll gärna koll även på din skräppost). Fakturan ska vara betald före utbildningsstart och betalningssätt är till vårt bankgiro, via Swish eller delbetalning genom Human Finans (se mer nedan).

  Räkna med ca 3 bankdagar efter betalning för bearbetning.  Efter betalningen är oss tillhanda får du en e-post med inloggningsuppgifter och litteraturinformation och du kan börja studera!

  Delbetala?
  Vi erbjuder delbetalningsmöjligheter i samarbete med Human Finans. Du kan ansöka om ett Human Konto innan eller efter du har anmält dig till utbildningen. Klicka här för att läsa mer om delbetalning.

 6. Börja läsa i din takt

  Du har alltid tillgång till din mentor och våra supportfunktioner via vår online lärplattform, e-post eller telefon under hela din studietid hos oss!

  Du läser helt i din egen takt och studietiden påverkar du själv! Du behöver inte bestämma den i förväg och med vårt flexibla upplägg kan du även variera ditt tempo under studietiden. Vi har inga minimi- eller maximigränser (så länge du jobbar aktivt och gör regelbundna inlämningar).

  Det är vårt innehåll i utbildningen som är värderat vad gäller tiden.  Varje elev läser väldigt olika beroende på studievana, disciplin, hur mycket man läser per dag m.m. samt att en fysisk skola har många lov (t.ex. jul, påsk m.m.) där timplanen oftast inte ligger på 40 timmar/vecka. Om du väljer att läsa på 100% och utan lov påverkas den faktiska tiden.

 7. När du har läst klart

  Denna utbildning ger diplom samt yrkesutbildningsbevis. För att erhålla dessa krävs det att du har fått godkänt i samtliga arbetsmoment, genomfört och fått praktiken godkänd samt att utbildningen är betald till fullo (gäller ej delbetalning genom Human Finans).

  Observera att våra yrkesutbildningar inte ger betyg utan ger G/IG (godkänd eller inte godkänd). Om du vill erhålla officiellt betyg, måste du själv pröva dina kunskaper mot betyg hos din kommun. Funderar du på vad de olika arbetsgivarna i ditt område har för krav för att få arbete?  Kolla gärna direkt med dem!


Anmäl dig redan idag!

Har du läst all information och bestämt att denna utbildning är för dig?


Frågor?  Funderingar?

Du är välkommen att kontakta oss och ställa dina frågor kring utbildningen innan du anmäler dig!

Namn

E-postadress

Ämne

Meddelande